domingo, 18 de diciembre de 2022

LA VII ASSEMBLEA DE MUNICIPIS VINCULATS A LDIV DONA SUPORT A LA DECLARACIÓ DE BIC PER AL CONJUNT DE LA LÍNIA DEFENSIVA.

El passat dijous 15 de desembre es va reunir el Ple de l'Associació de Municipis Vinculats a la LDIV.

Entre les notícies que va aportar l'assemblea estan: el canvi de la Presidència i la vicepresidència que assumeixen respectivamente Bétera i el Puig. La incorporació de l'Ajuntament de València a l'associació de municipis i l'entrega d'una planimetria de la Línia per part de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies. En aquest sentit es molt important que tots els municipis contemplen l'el.laboració dels respectius catàlegs municipals per tal de complementar la Planimetria presentada. 

En el tercer punt de l'ordre del dia es va donar suport per unanimitat a la proposta de BIC per a la LDIV presentada per la Coordinadora. També es va acordar que els plens dels ajuntaments  presentarán una moció de suport a aquesta proposta en els propers mesos. 

La Coordinadora en Defensa dels Boscos del Turia va sol.licitar el 21 de novembre passat  a la Conselleria d'Educació Cultura i Esports l’inici del procediment per que la línia siga considerada BIC. El 19 d’octubre  la Universitat de Valencia havia aprobat un informe en la Junta de Govern favorable a la proposta de la Coordinadora.  Aquest informe fou iniciativa de la Vicerectoria de Cultura i Societat i elaborat per l'Aula de Historia i Memoria de la UV. La coordinadora també a sol.licitat informe possitiu del Consell Valencià de Cultura el 5 d’octubre passat.

Angel Morales, president de la Coordinadora, va informar a la VII Assemblea d'aquesta iniciativa i la necessitat de dur una proposta unitaria per a aconseguir aquest objectiu. Dintre de la proposta es demanda que la linea siga considerada Itinerari de Memoria Democràtica d'acord amb la llei de Memoria Democràtica Valenciana. A continuació el Ple de la VII assemblea va aprobar per unanimitat donar suport a la proposta i demanar dels municipis l'adhessió. La referida proposta va ser aprobada per unanimitat. El els properes setmanes s'espera també el suport del Consell Valencià de Cultura en resposta a la demanda feta per la Coordinadora el passat dia 5 d'octubre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario