lunes, 20 de enero de 2020

L'Aliança per l'Emergència Climàtica de Paterna i SAB

#EmergenciaClimática

Resum de la reunió mensual del mes gener de l'Aliança per l'Emergència Climàtica de Paterna i SAB

Dissabte 11 de gener ens reunim en la pinada al voltant de 10 persones per a tractar els temes següents:

1. Xarrades en els centres de Secundària. Guillem, Paco i Isma s'encarreguen de fer el disseny final de les xarrades. Després de debatre sobre l'enfocament, el temps, els temes a destacar, etc., Guillem s'encarrega de fer una proposta concreta de xarrada que s'anirà modificant i millorant amb els imputs de l'alumnat. En principi, les impartiran Guillem i Paco. Si hi ha més persones voluntàries, contacteu amb Guillem. Ja hi ha dos companyes del grup que volen fer xarrades en els seus centres. Som conscients que el curs ha començat i que les programacions dels centres estan avançades, però si hi ha més persones del grup que puguen planificar una xarrada en el seu centre, estaria molt bé. 
Isma farà el llistat de centres del municipi que tenen Secundària.
NECESSITEM PERSONES VOLUNTÀRIES per a contactar, en principi telefònicament, amb la resta de centres del municipi que imparteixen Secundària i no tenim contacte per a oferir les xarrades.

2. Taller de compostatge: es decideix fer-lo conjuntament amb un altre taller de planters que farà la granja Julia. Merche ha fet un cartell molt xulo i Guillem un vídeo superdidàctic per a convocar.

3. Entrevista amb Nuria Campos: Acordem que li preguntarem sobre el que ha fet l'ajuntament després de firmar el Pacte d'alcaldes i la moció sobre l'emergència climàtica. Ens hem informat sobre altres municipis que tenen plans d'energia i clima -es diuen així- que finança la Diputació, però Paterna, al tindre més de 50.000 habitants, no s'hi pot acollir. Li preguntarem si faran un pla per a afrontar l'emergència climàtica a escala municipal. Anirem a la reunió Cuca, Valérie, Cristina, Angel i Pere. 

4. Quedem en fer un taller el dia 29 de febrer, dissabte, sobre productes de neteja ecològics i casolans en el jardí del centre social de la Canyada. 

5. Comentem que hi haurà una concentració enfront del palau de la Generalitat per a exigir al Consell que interpose un recurs contra la sentència del TSJ sobre Puerto Mediterráneo i que és molt important que ens impliquem en la convocatòria.

6. No concretem quan serà la pròxima reunió, però al voltant de mitjan mes de febrer.


Foto de Archivo: una de las múltiples actividades de los vecinos de Paterna en plena naturaleza

No hay comentarios:

Publicar un comentario