miércoles, 27 de marzo de 2013

23 de marzo MARJA!!



La Coordinadora también participó en esta jornada reivindicativa asistiendo a la manifestación para que el metro esté en Riba-roja lo antes posible. Un río de ciudadanos del municipio, tanto del casco urbano como de las urbanizaciones, y también de municipios vecinos que les interesa que el metro llegue a sus casas, fluyeron por las calles del pueblo desde la estación, pasando por la plaza del Ayuntamiento y finalizando en el parque junto al Auditorio donde se leyó un manifiesto.


La Coordinadora apoya al transporte público. Lo hizo hace unos años en la Plataforma 15 minutos de la línea 1 Lliria-Paterna, y lo continua haciendo en esta ocasión en la Plataforma MARJA!.

El futuro está en el transporte público eficiente, que de un buen servicio a las personas; un transporte  de cercanias, con una frecuencia de paso suficiente y un precio de billete justo..


Manifiesto que se leyo en la Manifestacion del dia 23 de Marzo de 2013


Ciutadanes i ciutadans, moltes gràcies per estar ací fent ús dels vostres drets i de les vostres llibertats públiques.  La Plataforma ciutadana Metro a Riba-roja Ja, volem agrair-vos la vostra implicació, defensa i reivindicació per un transport públic de qualitat a Riba-roja. Associacions educatives de pares i mares, associacions culturals, de les ames de casa, festives, esportives, de veïns i veïnes, d'urbanitzacions, sindicats, i els tres partits polítics de l'oposició: PSOE , EU i Compromís ,  moltes gràcies per acompanyar-nos, pel vostre suport i pel vostre treball dins d'aquesta plataforma ciutadana. La setmana que ve complirem 8 anys sense tren i sense metro.  En 2005, quan se suprimia la línia de tren Riba-roja-València, encara no teníem AVE i feia un any que acabaven de començar les obres de l'aeroport de Castelló, s'estrenava la pel·lícula de Harry Potter, Rainieri era l'entrenador del València, Alonso guanayava el premi de Fórmula I i el nostre consistori aprovava el projecte del pla urbanístic de Porxinos, entre altre coses. La història de Riba-roja  tindrà al llarg de  tota la seua  vida  un buit  irrecuperable de progrés i de modernitat que patim a diari veïns i veïnes  tant de Riba-roja com  de fora de Riba-roja, i en especial de Vilamarxant on també volem i reclamem que arribe el metro. Hem sigut pacients, molt pacients, hem cregut als nostres governants fins al punt de fer una festa i celebrar amb música la supresió del tren , hem esperat molts anys, sense fer soroll i sense dir res, però pensem que ja n'hi ha prou!  Que ja està bé!

Aquesta manifestació multitudinària i contundent, impossible de desactivar  és per a demanar a les institucions que ens governen que volem el metro a Riba-roja Ja! I volem, que pare a València la Vella i, com a mínim, que arribe al centre del poble.  Sense excuses, sense l'oportunisme  calculat del calendari electoral i sense jocs malabars partidistes.

Volem el metro perquè els estudiants vagen a la universitat, perquè les persones jubilades i discapacitades tinguen facilitats en els seus desplaçaments a la  ciutat, per fer excursions escolars sobretot per aquelles promocions de xiquets i xiquetes que no han conegut el tren a Riba-roja, per anar a vore exposicions, per anar al cine, al teatre, de compres, al metge, per quedar amb els amics i les amigues per anar de festa, a les Falles,  per anar a l'hospital, a l'aeroport,  per anar a treballar sense embusos ...  Senyores i senyors governants facen l'esforç de pensar en la rendibilitat social, en les persones i no només en la rendibilitat electoral. El fracàs del metro a Riba-roja evidencia i simbolitza un  model  equivocat en la gestió pública institucional ,   que malbarata diners públics en inversions innecessàries i cares , i moltes vegades inútils, que totes i tots paguem de la nostra butxaca, i en canvi abandona i retalla serveis públics imprescindibles per a les persones. Tenim una hemeroteca plena de promeses incumplides durant molts anys i plena d'abusos i de retallades continuades als serveis públics. Però ara, el més important, és que hem dit prou, que no estem disposats a  consentir   més falses promeses  com a  argument vàlid, que insulta la nostra intel·ligència, la de tots i totes nosaltres.

Som  i hem de seguir sent una ciutadania activa, reflexiva, reivindicativa i respectuosa. Demostrem dia  a  dia,  el nostre civisme, la nostra implicació en defensa dels serveis públics que totes i tots fem possible gràcies a  la nostra contribució tributària però, els nostres governants ens perden el respecte quan col·loquen els interessos partidistes , electorals i fins i tot personals per davant dels interessos generals de les persones.

I nosaltres volem  recuperar el respecte que ens mereixem com a ciutadans i com a ciutadanes, volem recuperar un transport públic  que ens mereixem i que Riba-roja ha tingut durant més de 120 anys i que ara ja no té.

La incomoditat, el retard, la despesa i tots els desavantatges diaris que homes, dones, grans i menuts patim per la falta del  metro  a Riba-roja, es convertixen en indignació  quan  sistemàticament veiem que ens enganyen per totes les bandes. Senyores i senyors governants, no ens infravaloren , no  infravaloren la intel·ligència de tot un poble unit per una causa comuna.  Vostés i nosaltres, sabem  que tenim la força, que tenim la raó, i sobretot que, com a contribuents, tenim el dret.

Acabem com hem començat, donant les gràcies a la ciutadania, a totes i tots vosaltres, per la vostra consciència  i   per la vostra sensibililtat  com a persones compromeses que creieu en els interessos col·lectius per fer una societat justa i amable , perquè, tot  i que necessitem governants i governantes, sabem que la ciutadania som, cada vegada més, una part imprescindible, fonamental i necessària en el govern a diari de les nostres institucions públiques  i no sols cada quatre anys..., per això aquesta plataforma ciutadana  des d'ací  i amb totes i tots vosaltres diem prou!

No ens aturarem, no pararem fins aconseguir l'objectiu,  per això exigim als responsables polítics queVolem el metro a Riba-roja, Ja!   Moltes gràcies per estar ací.



No hay comentarios:

Publicar un comentario